Wandelcoaching:                                            Als woorden er niet (meer) zijn, neemt het gevoel over.

 

Voelen, ruiken, zien, horen, proeven, alle zintuigen worden aangesproken als je in de natuur loopt. We vormen er gedachten bij, krijgen er gevoelens bij en brengen emoties teweeg.
Of je nu praat of stil bent, je wordt je bewust van hoe de natuur zich beweegt op wat zich aandient.

De natuur laat je ook haar groei zien, horen, voelen, proeven en ruiken.
Zij bewegen mee met wat er is en als de tijd er voor is, laten zij hun blad los, keren in hun winters beschermende jas om als het voorjaar weer in aantocht is, in beweging te komen, te groeien en te laten zien hoe mooi zij is. Eigenlijk best talentvol, vind je niet?

De natuur kan een spiegel zijn van wat er in onszelf leeft en  kunnen we veelal, als we iets niet (meer) onder woorden kunnen brengen ons identificeren met de natuur.
Zo stormachtig als de natuur kan zijn, zo stormachtig kan het in onze gedachten ook zijn.
De takken die aan de boom meebewegen zegt iets over de flexibiliteit, immers, als zij tijdens een storm niet mee bewegen,  breken haar takken.
Vaak bewegen we soepel, zijn we flexibel in ons denken  en soms staan we stil, verkrampt of op slot.
En met dit allemaal kunnen we ons best met de natuur identificeren.
Hoe mooi is het dat de natuur iedere keer weer haar eigenschappen , vaardigheden  en  haar herstellend vermogen  laat zien.
En waar wij vaak niet bij stilstaan is dat wij in onszelf ook een herstellend vermogen hebben maar ons er niet meer van bewust zijn en deze vaardigheden door omstandigheden en gebeurtenissen vergeten zijn.

Tijdens de wandelcoaching gebruiken we de natuur als spiegel , gebruiken we haar om ballast kwijt te raken, woorden en gevoelens om te zetten, te voelen, horen, ruiken, praten en proeven om jouw doel te bereiken.

Natuurlijk kan wandelcoaching ook een onderdeel of als aanvulling gebruikt worden in/op het coachingstraject.

Stappen we samen meters weg in het stuk natuur waar jij je prettig voelt ?

 

Bel me gerust om de mogelijkheden te bespreken of om een afspraak te maken!